pondelok 21. októbra 2013

Tvárový peeling


Vítam vás pri čítaní ďalšieho príspevku, ešte kým sa dostaneme k pánskym ošetreniam, poďme si najprv niečo povedať o peelingových prípravkoch, ich rozdelenie a význam. Je to veľmi dôležitý krok hneď po odlíčení pleti a nevyhnutný pre nasledujúce kroky pri ošetrovaní pleti. 
     Peeling je vlastne povrchové čistenie pleti a túto tému som uprednostnila, nakoľko práve teraz začína sezóna rôznych typov peelingových ošetrení hlavne chemického. Peelingové prípravky pomáhajú odstrániť odumreté bunky v rohovej vrstve pokožky. Pleť je potom hladšia, jemnejšia, a pripravená na lepší prienik účinných látok, ktoré chceme následne aplikovať do pleti.
     Na základe odlišného zloženia a textúry rozdelujeme peelingy na mechanické, enzýmové, chemické a peeling , kde využívame mikrovibrácie ultrazvukovej špachtličky.
     Mechanický peeling obsahuje jemné zrniečka v čistiacom kréme, je vhodný na všetky typy pleti okrem citlivej. Enzýmový peeling používam ja vo svojej praxi pomerne často, vďaka enzýmom v aktívnej forme, preniká hlbšie do pleti, pleť zjemňuje, omladzuje a vyhladzuje vrásky. Dobre sa s ním pracuje, pôsobí na pleti 7-10 minút a potom sa zmýva vlažnou vodou.
     Ďalší peeling, s ktorým veľmi rada pracujem a osvedčil sa mi najviac, je gumovací peeling.Je to jemný gumovací krém, ktorý sa nanesie na suchú a odlíčenú tvár, nechá sa zaschnúť a následne sa stiera sa jemnými gumovacími pohybmi, čím jemnúčko krásne „zbrúsujeme“ vrstvu odumretých buniek. Už po prvom "gumovaní" je výsledok očividný a pleť dostáva pekný svieži nádych. Moje klientky sú s týmto gumovacím prípravkom veľmi spokojné aj kvôli jeho textúre, tak pre jeho vôňu.
     Pri ultrazvukovom peelingu používam ultrazvukovú špachtličku, Skin Scrubber. Je to moderná metóda čistenia pleti, kedy využívame pôsobenie mikrovibrácií na konci tejto špachtličky a je vhodná aj na vyčistenie tzv.“čiernych bodiek“ čiže komedónov v miestach, kde je to potrebné.
     Ako posledný spomeniem chemický peeling, ktorý svojimi možnosťami otvára diskusiu na hned niekoľko príspevkov. Tomuto peelingu budem venovať celý jeden príspevok na začiatku novembra.
     Vyskúšala som už veľa peelingových prípravkov pod rôznymi značkami, najviac som spokojná s francúzskymi fytopeelingami, ktoré obsahujú rastlinné enzýmy, zinok, mangán, vitamíny radu B. Jemné gumovacie peelingy sú zmesou prírodných peel zložiek, parafinu, kaolínu a extraktu z brečtanu. Spomeniem ešte ovocné peelingy, príjemné svojou vôňou a vysokou dávkou vitamínov. Najemno rozomleté zrniečka v kréme nie sú agresívne, nedráždia pleť a sú určené aj pre klientky na domáce ošetrenie.
     Pri jemnej a citlivej pleti doporučujem francúzsky mliečny peeling, ktorý obsahuje čistý ryžový škrob. Je to forma enzýmatického peelingu za pomoci mliečnej emulzie, ktorá sa postupne uvoľňuje z malého uzavretého vrecúška. Škrob absorbuje nečistotu, zjemňuje pokožku a recept pochádza z dávnej minulosti z Japonska.
     Ďalší fytopeeling, s ktorým mám výborné výsledky je zo základnej línie, vyrovnáva ph pleti a stimuluje prirodzené odlupovanie pokožky. Tento taliansky prípravok – geopeelscrub, predstavuje nový rad peelingu 2 v 1, kedy po peelingovej fáze ostáva na pleti ako 3 minutová maska , nezmýva sa hneď. Tento peeling používam aj pri hĺbkovom čistení pleti s ultrazvukovou špachtlou, ako úvodný čistič a masku. K niektorým peelingom sa ešte dostaneme v chystanom príspevku o chemickom peelingu. Sľúbené pánske ošetrenia budú nasledujúcou témou v mojom ďalšom blogu o týždeň. Zatiaľ dovidenia.






 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára