nedeľa 13. októbra 2013

Očná mikromasáž


Pre svoj dnešný blog som vybrala osvedčené kozmetické ošetrenia, ktoré sú v mojom salóne veľmi vyhľadávané, patrí sem ošetrenie s argánovým olejom, cielená starostlivosť pre rýchlo sa mastiacu pleť, ošetrenie s obilnými ceramidmi, ošetrenie kuperóznej pleti s výťažkami z trezalky na utlmenie červených škvŕn a rozšírených cievok a a starostlivosť o zrelú pleť s kolastin prípravkami. Pre zrelú a stárnucu pleť používam prípravky z extraktami z morských rias, liftingové rady a najmodernejšie rady s kmeňovými bunkami. Ďalej je to kolekcia bieliacich prípravkov s ovocnými kyselinami, bieliacimi komplexmi – biela moruša, breza, grapefruit, arbutin/zosvetľovacia účinná látka/, algae extrakt/zelená riasa/, na zosvetlenie pigmentových škvŕn.
          Pre starostlivosť očného okolia používam prípravky s účinnými látkami z nevädze, včelieho vosku a špeciálnymi olejčekmi, o ktorých budem písať neskôr. Starostlivosť o očné okolie považujem za veľmi dôležité a zaraďujem ho na prvé miesto v ponúkaných ošetreniach v mojom salóne, čomu ako samozrejmosť predchádza čistenie pleti. Je to časť tváre, ktorá začína starnúť ako prvá.
          Je to tým, že pokožka v tejto časti tváre je veľmi tenká, je tu minimum mazových a potných žliaz a prirodzená výživa nie je dostatočná. Pri odstraňovaní očného mejkapu odporúčam používať špeciálne prípravky s extraktom z nevädze, kyseliny boritej a vody z ruží. Zjemňuje a vyrovnáva ph pokožky okolo očí . Očné tonikum sa aplikuje večer a jeho zkľudňujúce účinky ocenia hlavne ženy, ktoré pracujú celý deň za počítačom.
          Na ošetrovanie očného okolia je vhodná mikromasáž okolia, ktorú vám môže ponúknuť iba kozmetička, ktorá absolvovala špeciálny seminár s certifikátom. Pri tejto masáži sa mi najviac osvedčil francúzsky očný balzam, ktorý obsahuje včelí vosk, lanolín, ozokerit /skalný vosk/, jojobový a nechtíkový olej a vitamín E. Jemnými masírovacími ťahmi sa vtiera do pokožky okolo očí a navodí osviežujúci relaxačný pocit. Podporný prípravok k tejto masáži je očný gél, svojou jemnou textúrou hydratuje a vyhladzuje očné okolie, obsahuje extrakt z pomaranča, lipozómy vitamínu A a E a hydratačný faktor. Lipozómy sú guľaté mikromechúriky, tvorené lipidovou čiže tukovou a cholesterolovou vrstvou. Sú to transportné systémy, zabezpečujúce prienik účinnej látky hlbšie do pokožky. O tomto najnovšom transporte účinných látok si povieme niečo viac v niektorom z nasledujúcich blogov. Tento lipozómový gél sa v tenkej vrstve nanesie na očné okolie a prekryje sa očnou maskou. Maska pôsobí relaxačne, proti vačkom a kruhom pod očami a efekt toho ošetrenia je viditeľný už pri prvej návšteve v salóne.

           Aby bolo ošetrenie očného okolia komplexné, odporúčam klientkám na domáce ošetrenie očný krém proti vačkom a očný krém proti kruhom pod očami. Tvorbu vačkov a opuchov ovplyvňuje niekoľko faktorov – krehkosť kapilár, ochabnutie tkaniva, fajčenie, nespavosť, lymfostáza a iné. Tieto prípravky používame po dobu minimálne dvoch mesiacov v dvojfázovej aplikácii /ráno a večer/, rozotierame ho jemnými pohybmi bruškami prstov. Zabezpečujú mikrocirkuláciu krvi a vyjasnenie pokožky pod očami a zmiernia sa tým aj opuchy v očnom okolí. Tieto krémiky obsahujú jojobový a kalendulový olejček, extrakt z arniky/ bylinka na prekrvenie/, šalvie, indického gaštana, maslo karité, zosvetľujúci komplex, vitamín E a PP/vitamím B3 – kyselina nikotínová/.
           Mikromasáž očného okolia je určená pre všetky typy pleti vrátane pánskej. Pánskym ošetreniam sa budem venovať v nasledujúcom blogu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára